Despre noi

Despre
PanAgroTeh

Comercializarea și service utilaje agricole

Cine suntem?

PanAgroTeh Grup era fondată ca o afacere de familie în domeniul agricol, iar compania noastră s-a diversificat de-a lungul anilor, devenind un partener de încredere pentru fermieri și proprietari de terenuri agricole.

Specializarea noastră principală este prezentatp de comercializarea mașinilor și utilajelor agricole de cea mai înaltă calitate. Suntem mândri să avem o gamă largă de utilaje agricole în portfoliul nostru, care acoperă toate aspectele lucrărilor agricole. De la tractoare puternice și combinoane de recoltat până la mașini pentru fertilizare, irigare și alte echipamente specifice, oferim soluții complete pentru nevoile fermierilor moderni.

PanAgroTeh Grup era fondată ca o afacere de familie în domeniul agricol, iar compania noastră s-a diversificat de-a lungul anilor, devenind un partener de încredere pentru fermieri și proprietari de terenuri agricole.

Specializarea noastră principală este prezentatp de comercializarea mașinilor și utilajelor agricole de cea mai înaltă calitate. Suntem mândri să avem o gamă largă de utilaje agricole în portfoliul nostru, care acoperă toate aspectele lucrărilor agricole. De la tractoare puternice și combinoane de recoltat până la mașini pentru fertilizare, irigare și alte echipamente specifice, oferim soluții complete pentru nevoile fermierilor moderni.

Ce facem?

Ce facem?

Pe lângă vânzarea de tractoare, suntem specializați și în repararea și mentenanța acestora. Echipa noastră de mecanici celificați are cunoștințe avansate și experiență în reparația diferitelor modele de tractoare. În plus față de serviciilen noastre de reparații în atelier, oferim și servicii de intervenție pe teren pentru a satisface nevoile clienților noștri. Indiferent dacă sunteți în câmp sau în fermă, echipa noastră de tehnicieni poate deplasa la locația dumneavoastră.

Înafară serviciilor de reparații și întreținere, suntem, de asemenea, specializați în distribuția de piese de schimb pentru tractoare. Colaborăm cu furnizori de încredere și oferim o gamă largă de piese originale și compatibile.

Echipa noastră de suport tehnic și servicii pentru clienți este mereu disponibilă pentru a vă oferi sfaturi și răspunsuri la întrebările dumneavoastră. Ne străduim să oferim o experiență excelentă pentru clienții noștri și să fim partenerul dumneavoastră de încredere!.

Portofoliu

Filozofia noastră

Viziune

Armonizarea necesarului tehnic al fermei, a inovației din producţia de mașini agricole și cunoaşterii tehnologiilor din domeniu pentru o agricultură durabilă.

Misiune

Aducerea producătorilor de mașini agricole și a tehnologiilor propuse de aceștia cât mai aproape de fermieri și de nevoile lor in producţia de bunuri agricole / materii prime alimentare.

Viziune

Crearea unei poziții cheie in fluxul de mașini agricole ( Hub agro ) la prețuri şi la termene corecte, în concordanta cu de utilizare și graficul producţiei mașinilor.

Prezent și viitor

Credem într-o afacere onestă, având ca obiectiv dezvoltarea de parteneriate de lungă durată cu cei care activează în acest domeniu și de aceea sloganul nostru a fost, este și va fi “

Am realizat ca majoritatea celor cărora ne adresăm au un element esențial comun cu noi : sunt afaceri de familie, la fel de expuse riscurilor de piață ca și noi .

Succesul nostru este legat în mod direct de succesul celor care activează în domeniu. Credem și lucrăm în acest sens zi de zi, așteptând reciprocitate din partea celor care ne solicită produsele și serviciile.

Istorie

Sigur ca se pot face vanzari din prospecte sau cataloage, dar cel mai bine si de incredere sunt vanzarile cu prezentarea fizica a produselor si referintele despre acestea. Primele tractoare au sosit si am realizat primul parc expozitional temporar.

Sigur ca se pot face vanzari din prospecte sau cataloage, dar cel mai bine si de incredere sunt vanzarile cu prezentarea fizica a produselor si referintele despre acestea. Primele tractoare au sosit si am realizat primul parc expozitional temporar.

Asociatia in participatiune a firmelor, care aveau denumiri si obiect de activitate ce nu reflectau domeniul nou – comerct cu tractaore si masini agricole, a  facut necesara definirea acestei denumiri. Dintre variantele propuse  PanAgroTeh Grup este acceptata in final ca o forma concentrata a scopului, misiuni si obiectivelor asociatiei, adica Partener in Achizitia Necesarului AgroTehnic. Element cvasi  important al definirii obiectului grupului este si sloganul “Mereu de partea ta”, exprimand adeziunea la un business onest, orientat catre partenerii – clienti.

Gasirea unei noi locatii accesibile pentru potentialii clienti si pentru prezentare devine esențială. Aceasta mutare se produce in Oradea, zona Episcopia Bihor, pe Str. Matei Corvin, nr.1B – Parc expo.

Cautam si adaugam 2 marci de tractoare LTZ si VTZ pe langa MTZ Belarus :

2005 se depune documentatia si se inregistreaza la OSIM denumirea de PanAgroTeh. Vindem primele masini agricole de la UNIA, un producator polonez de top si cu traditie.

Continuam promovarea prin prezenta in cele mai importante expozitiile regionale: Agraria 2005 si Agromalim 2005

2006 am lansat site-ul firmei www.panagroteh.ro. Crestem numarul de angajati la 9 angajati, din care 3 personal de service, ca sa reusim sa acoperim (deocamdata) sarcinile ce decurg pentru bunul mers al activității firmei

Deschidem Punct de lucru Biharia si incepem dezvoltarea parteneriatului si dealershipul cu AUSTRO-DIESEL pentru distributia de unei marci de tractoare PREMIUM : MASSEY FERGUSON. Incepem cu un training la Schwechat, Austria.

Am început si finalizat realizarea unui site cu focus pe UNIA, producător polonez distribuit din 2005, incluzând și webshop pentru piese și componente ale mașinilor și echipamentelor produse de Unia. Este vorba de www.unia.ro , site realizat atat de bine incat eram perceputi, chiar si in piata globala, ca producători. Din pacate in acesta an UNIA a decis subordonarea PanAgroTeh in distributia produselor sale in Romania catre un importator general. Urmarile au fost diminuarea vanzarilor si pierderea pietei in raport cu marii competitori. S-a simtit acest lucru inclusiv la AGRARIA 2013 prin scaderea interesului pietei.

Agromalim 2013 defineste reorientarea catre un alt producator de utilaje agricole premium : FARMET. Aceasta a fost o masura pentru a compensa faptul ca UNIA a decis o alta politica de piata in Romania.

Mai 2013 – decizia AUSTRO-DIESEL de retragere din piata Romaniei – reprezinta iesirea marcii Massey Ferguson din portofoliul grupului, chiar daca s-a depusa scrisoare de intentie de continuare a distributiei spre noul importator. In perioada urmatoare s-a acoperit garantia si post-garantia cu piese de schimb si service pentru tractoarele comercializate de grup, dar si pentru alte unitati ale brandului Massey Ferguson identificate in regiunea noastră de acțiune.

Se continua cu implementarea platformei Auraportal BPM si, ca urmare a volumului mare de date, actiuni si documente care trebuiesc gestionate, se confirma necesitatea de a avea propriul sistem IT cu server externalizat.

Se lanseaza tot in 2013 pagina de Facebook a grupului PanAgroTeh si se finalizeaza noul Logo si slogan al grupului PanAgroTeh.

Extindem Parcul Expo de la Biharia, str. Cetatii, 91A si organizam evenimentului aniversar a 10 ani de activitate a PanAgroTeh Grup.
Si facem un prim BILANT a 10 ani de activitate.

Se renunta la proiectul pe masura M312, proiect pentru care a fost infiintata firma PanAgroTeh Service, ca urmarea a numeroase inexactitati si neclaritati privind contractul semnat cu autoritatea contractanta si a dificultatii implementarii lui in conditiile date.

In 2014 UNIA revine asupra politicii de piata in Romania, oferind posibilitatea contractarii directe cu fabrica si nu prin reprezentanta. Ca urmare in evenimentele de promovare regionale, AGRARIA 2014 si AGROMALIM 2014, crestem prezenta si prezentarea masinilor si utilajelor agricole a celui mai mare producator polonez.

Incepand cu 04.01.2020, noi transporturi cu tractoare MTZ, Arbos, Farmtrac sosesc la centrul logistic Cristuru Secuiesc, unde se organizează, înaintea livrării. un service de revizie “zero” a tractoarelor, precum si mai multe sedinte cu instruire / taininguri  a beneficiarilor in operarea tractoarelor si masinilor agricole.

Incepe lockdown-ul PANDEMIC, dar fermierii si agricultura trebuie sa produca si PanAgroTeh, fidel sloganului “Mereu de partea ta” , adica este si acum de partea lor. 

Sunt contramandate cateva evenimente de prezentare – promovare offline insa vanzarile nu sunt afectate, deoarece contractele semnate si incheiate pe finele anului 2019 se executa in conditiile intarzierii livrarilor si productiei de masini si utilaje agricole la fabrici. In relatia cu finantatorul, fundatia PROECONOMICA, am putut raporta finalizarea livarilor catre beneficiarii proiectelor pana la data de 30.09.2020.

AGRARIA 2020 s-a amanat datorita conditiilor de securitate impuse de pandemie, dar intalnirile expozitionale si demo-urile in camp au avut loc si nu au fost ratate de catre PanAgroTeh.

In august 2020 s-a achizitionat un  teren de 2,6 ha, langa autostrada A3, Bors II – Cluj, s-a demarat un proiect de constructie pentru un showroom si workshop cu spatii expozitionale pentru masini si utilaje agricole. 

In urma AGROMALIM 2021 si a unui proiect comun cu Tehnodiesel – Mauch Gesellschaft m.b.H. & Co KG se reia astfel promovarea marcii Massey Ferguson in zona de activitate a grupului de firme. De asemenea, se aduce in portofoliu o nouă marca de utilaje de ridicat : WEIDEMANN. Startul acestui proiect este marcat in Octombrie, printr-un eveniment expo-demo la Biharia, cu participarea fermierilor invitați dintre partenerii PanAgroTeh Grup.

Completarea portofoliului de produse continua cu DRONE AGRICOLE si facem primii pasi in instruire si demonstratii privind avantajele utilizarii acestora in agricultura.

Dupa 2 ani pandemici si inceputul invaziei si razboiului din Ucraina, cu consecinta crizei de materii prime si energiei preturile la mașinile si utilajele agricole au crescut cu 20-30-40%, concomitent cu cresterea costului transporturilor. Ca o consecinta imediata a fost si cresterea termenelor de livrare.

Cum a trecut peste aceste momente de criza grupul ? Prin adoptarea unei strategii si pozitionari unice a vanzarilor (USP) : catre fermierii parteneri care de-a lungul activității grupului sau situat la randul lor de partea noastra, intr-un parteneriat pe termen lung.

Prezenta in evenimentele expozitionale regionale AGRARIA, AGROMALIM cu standuri cu portofoliu complet, dar si nationale – AGRIPLANTA, INDAGRA, cu standuri focusate ASKET – BIOMASSER au avut rezultat nu numai mentinerea in piața, dar si o crestere a numarului de masini vandute, precum si a numarului clientilor.

Cu toate efectele crizei generate de pandemie si mai ales de războiul din Ucraina, avand experienta din 2008-2009-2010 a efectelor crizei economice, s-au identificat noi oportunități in sectorul Agro, cea a echipamantelor de recoltat in pomicultura si a echipamentelor de construcții. S-a raspuns si solicitarii unor parteneri ca sa fie sprijinite proiectele lor prin livrari intracomunitare. Astfel, prin AGROCONNECT kft., Ungaria, s-au adaugat noi produse in portofoliu : FACMA, SICMA, KUBOTA si HIDROMEC.

Prezenta in promovarile din targurile regionale si nationale : AGRARIA, AGRO-EXPO, AGROMALIM, AGRIPLANTA au fost mult mai consistent marcate.

Un capitol aparte in 2023 a fost si ramane in continuare dezvoltare interna companiei, cu o focusare pe responsabilizare si procese interne care sa imbunatateasca rezultatele in colcaborarea interna si cooperarea externa cu partenerii si clientii nostri.

In decembrie 2023 am aniversat 20 de ani de activitate in domeniu si se pot consemna multe realizari, dar si esecuri, insa important ca mesajul PanAgroTeh este cunoscut si putem continua.

Alegerea este a dumneavoastra!

Vă propunem să apelați la un prieten care putem fi noi prin :

Consultanță în expoziție, ferma sau la producătorul respectiv.

Demo în câmp cu utilajul de interes – poate fi și în ferma Dvs dacă solicitați!

Finanțare preferențială prin partenerii noștri

•  Agricover IFN

•  BCR Leasing IFN

•  BT Leasing / BT Mic IFN

•  Credit Agricole Bank

•  Omro Microcredit IFN

•  Patria Bank

•  Unicredit Leasing